Kymco DJ 50 S 4T - ztratí výkon, zastaví

Aneb když něco nefunguje tak, jak má...

Kymco DJ 50 S 4T - ztratí výkon, zastaví

Příspěvekod jackm » 16 čer 2012, 22:31

Kymco DJ 50 S - 50 ccm, 4 takt.
Z ničeho nic mi už cca 2 měsíce zlobí můj skútr.
Dříve byl problém takový, že při jízdě skútr ztratil výkon, začala klesat rychlost (na plyn skútr nereagoval) probíhalo škubání a skútr chípl a poté nešel několik minut nastartovat. Vyměnil jsem cívku, vyčistil karburátor, palivový filtr (dal nový, předešlý byl špatný), zkontroloval zapojení elektronických kabelů a průběh tečení benzinu do válce, zkontrolování hadiček, vše OK.

Podezřelý byl sytič - vyměnil jsem za nový nepomohlo, na zapalovací cívku jsem sázel, (omylem se mi dostalo trochu vody do vnitřní části fajfky), že pomůže, ale v pořádku to bylo jen cca prvních 300 km s novou zapalovací cívkou a pak zase stejné problémy.
Ovšem trochu jiný průběh - ztracení výkonu - klesání rychlosti (nereaguje na přidání) a skútr se zastaví, ale už nechcípne a po pár sekundách se znovu rozjedu a jede. Skoro vždy to je do kopce.

Podezřelé věci: Přehřívání oleje v motoru - nechlazení, něco ve variátoru (spojka, válečky).
Už jsem z toho definitivně v pr.... a vypadá to, že skútr se tohoto problému ne a ne zbavit. :(
Naposledy upravil jackm dne 16 čer 2012, 23:30, celkově upraveno 1
jackm

750+

Reputace: 8

Re: Kymco DJ 50 S 4T - ztratí výkon, zastaví

Příspěvekod Vratas » 16 čer 2012, 23:09

Plováková komora mě ještě napadla. Nedrží to dobrou hladinu a v tom kopci obzvlášt. Chtělo by to na to mrknout, případně nastavit plovák a zavírání paliva v komoře.
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod Ajtov » 17 čer 2012, 05:59

ahoj a co víčko nádrže máš tam průchozí dírku?V nádrži se vytvoří podtlak a de málo paliva.
Ajtov

10+

Reputace: 0

Příspěvekod jackm » 17 čer 2012, 11:06

Teď jsem najel nějakých 15 km okolo baráku a snažil jsem se tam, kde jsou veliké kopce a v pořádku.
Zajímavé je, že většinou se to stává až po ujetí několika kilometrů v jeden den.

A docela pozoruji, že když jezdím na cca 1/4 plynu, tak se to neděje, ale jak dám plnej a trochu dýl, tak je to v kelu. Zkusím jezdit na 1/4 a uvidí se, jestli to fakt zmizí. :D Nejhorší je, když jedu nějaký velký kopce např. na Cínovec, tam se to neskutečně vleče a mám vždy strach, aby se to úplně nezastavilo. :D
jackm

750+

Reputace: 8

Zpět na Technické problémy se skútry

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek