Dobrý den Všem.
Na úvod řeknu, že o skútru opravdu moc nevím a rád si nechám poradit. Rád by si něco koupil, ale nechtěl by se ukvapit proto se obracím s touto prosbou na Vás jestli byste mi poradili ve výběru a podělit se o Vaše zkušenosti.
Vlastní právě jen skupinu do 50ccm. Mám 100kg a skútr chci hlavně využit na cestu do práce nyní 12,5+12,5(tam+zpět), ale do budoucna bude cesta delší 28,5+28,5(tam+zpět). Občas si zajet se ženou na večeři 3-5+3-5(tam+zpět) delší cesty ne. Méně frekventované silnice většinou jedu přes obec. To platí i cesta do práce takže mi nevadí, že nepojedu více jak 50km/h. Pokud budu jezdit za prací co má delší cestu tak jsem plánoval odblokovat motor a udělat s ní tu 70ccm, ale neví zda to neublížil motoru atd... má 9 otázka viz. níže.
dodatek:
Aby se přiznal tak do nového řidičáku pro vyšší kubatury se mi pravě moc nechce proto jsem si začal hledat informace, která 50ccm by pro mě byla. Také do budoucna určitě plánuji automobil (mám rodinu) proto moc nechci utráce a pořizovat si 125ccm. Skútr jsem chtěl hlavně na sezónu do práce kvůli nízkým výdajům než má auto a zrušit tu krásnou cestu busem, který mě stojí měsíčně přes 800,- a občas nejezdí moc často. Co se týče té cesty do budoucí práce je můj plán, který může trvat cca 2-4roky proto i přes mé změny v postu mi tu 50ccm nedoporučujete?
Mám připraveno cca 25 000,- včetně helmy a rukavic.
Nechci žádné pr-dítko raději s robustní konstrukci
Výkon: aspoň 2,5 KW
Největší povolená hmotnost : nad 260kg
Dobrá dostupnost náhradních dílu
Má představa o velikosti skútru (menši nechci)
http://www.dagen.cz/motoshop/14/flypagetpl/shopproduct_details/75
http://www.dagen.cz/motoshop/14/flypagetpl/shopproduct_details/76/1
Docela se mi líbí ten ZIPP QUANTUM, ale nevím jestli jeho další vlastnosti jsou dobré?
Co tedy říkáte Vy zkušení skútr jezdci? Jakou značku byste tedy doporučili nebo přesněji nevěděli byste o přesném tipu, aby měl aspoň mé předepsané vlastnosti? Hodně jsem slyšel, že raději starší značkový než novou Čínu, proto i tuto alternativu by nezavrhoval. Pokud byste mi raději chtěli doporučit starší značkový tak na co si mám dávat nejvíc pozor? Dále by rád tomu porozuměl, tak jsem si připravil několik otázek, aby se lépe mohl rozhodovat:
Otázky začátečníka:
1)kolik v průměru (km) vydrží motor skútru (jestli je rozdíl mezi značkovým skútrem tak o kolik)?
2)kolik max. stav tachometru by měl mít starší skútr aby jste ho koupili?
3)na jaké značky se opravdu nemám dívat?
4)je velký rozdíl mezi brzdami přední kotoučová - zadní bubnová = přední kotoučová - zadní kotoučová... co více 5)doporučujete aby Váš skútr měl?
6)2T nebo 4T co je více kazové a jaký motor vydrží déle?
7)máte nějakou přednost (vlastností, výbava skútru) aby to Váš skútr měl?
8 )nový ZIPP QUANTUM nebo raději si našetřit na starší značku (honda, peugeot atd...)?
9)jsou nějaké negativa pokud se odblokuje motor nebo raději toto nedoporučujete?
10)jaké kola doporučujete nebo které nebrat kvůli špatné jízdě?
...pokud se najde někdo kdo by mi rád odpověděl tak stačí napsat číslo otázky a Vaší odpověď - Děkuji
Opravdu předem děkuji za odpovědi a rady na které se moc těším Pokud byste také věděli i o nějaké firmě či prodejci okolí Ostravy nebo debatě kde najdu odpovědi na mé otázky a tím mi zúžili výběr skútru z čeho vybírat budu také moc rad za každý odkaz