No já bych doporučil rozhodně známou značku. Né čínu. Když 50ccm, tak souhlas s 2T a né 4T. Když jsem měl ze začátku scoota, nevěděl jsem jestli ho budu do budoucna nějak tunit apod., nakonec jsem se rozhodl tunit, takže je dopředu určitě lepší vědět, že na to co si vybereš bude dost velký výběr tuningových dílů atd..., čím větší výběr tím lépe. Pak je určitě dobrý, aby ten scoot měl jak startování elektrický, tak nakopávačku, páč nikdy nevíš, kdy ti kyksne baterka a scoota jaxi roztlačit nejde. Pak taky jde o to jestli chceš vodou chlazený scoot, nebo vzduchem, já si vybral vzduchem, protože nemusím měnit vodu, nic dolejvat atd..., ale zase někomu tohle nevadí a prý vodník jede rychleji než vzducháč a někdo jiný tvrdí zase, že vodník se lépe uchladí. To já nevím a problémy jsem neměl s chlazením ani na skútršňůře v koloně apod. Je pravda, že kolik bylo v motoru stupňů nevím, páč tam žádnej ukazatel jako mají vodníci nemám, ale scoot jezdí dodnes, takže tam asi problém nebyl. No a pokud by ti šlo o scoota pouze na dojíždění do práce a zpět, pak bych byl stejně pro známou značku, protože těm věřím ohledně spolehlivosti a to je důležité, protože dojet do práce včas bývá důležité, aby šéf nebyl naštvanej atd... No a já na scootu technický problém neměl a najeto mám přes 30000km, takže pokud bych jezdil jenom do práce a zpět, což by v mém případě bylo 22km denně dohromady, měl bych toho scoota na hodně let a tím by se mi i ta pořizovací vyšší cena vlastně vrátila. Takže moje rada: Pokud 50ccm, tak 2T, vzduchem chlazený a známá značka. Samozřejmě tohle je jen můj názor a moje rada. Nikomu nebudu brát jeho názor a jeho radu.