od mzxy » 10 říj 2012, 19:28
pořídil jsem si Beverly 200, r.v. 2003, na tachometru 11.500 km a originální obutí , jakési tajvanské gumy...zadní ještě se slušným vzorkem, přední galuska...vyjeté plošky...když jsem s tím poprvé jel, na nerovnostech se mi občas rozkmitala řidítka...objednal jsem si Metzelerku feel free na přední kolo, hmotnostní a rychlostní index přesně dle tabulek ze stránek výrobce, a jsem s ní spokojen...je to cestovněsportovní guma, ve srovnání s tou origo tajwanskou se mi zdá trochu užší, při přímé jízdě bude valivý odpor měnší protože plášť je tvarován tak že je uprostřed trochu vyvýšený, takže guma dosedá na vozovku trochu menší plochou, při průjezdu zatáček a naklopení stroje se pak pneu dotýká povrchu širokou boční plochou...dokonale drží stopu, akorát si dávám bacha v místech kde je opravovám asfalt tak že bůl ten původní odřezán a napojen nový kus...když se s metzelerkou dostanu do místa takového spoje, drží v něm jako na kolejnici...
Stála asi tisícovku a něco i s dopravou DHL-kem, v Plzni u Olympie je pneuservid Pneu-Drnec,. kde mají vyvažovačku se speciálním trnem k upevnění motocyklového kola, tam jsem si to nechal přeztout a vyvážit za cca 200Kč i s výměnou ventilku za nový...Mohu všem včele doporučit, v poměru cena´výjkon dle moho nátoru bezkonkurenčníé pneu...brzy vyměnoím i zadní, ale do toho se mi zatím moc nechěto, je to o něco pracnější než sundat přední kolo...to šlo rychle....
Nenechte se zmýlit reklamou některých intzernetových prodejclů, kteří tuto pneu deklarují jako pneu pro lehké skůtry do 125 ccm...popisek k pneu je u desítek prodejců stejná a stejně chybný...