Aprilia Leonardo 150 - termodeka

Diskuze o doplňcích a příslušenství. Pomoc s výběrem, rady a doporučení.

Aprilia Leonardo 150 - termodeka

Příspěvekod koca » 13 úno 2010, 14:04

Zdravím.

Na skůtru jsem jezdil do prace zhruba do listopadu, ale to uz bylo rano o umrznuti nohou. Samozrejme jezdim jen v dzinach(z praktickych duvodu se nechci pokazde prevlekat do jinych kalhot nebo sundavat podvlikacky), v lete pak v sortkach kdy je ale poranu taky celkem dost kosa. :|

Proto jsem zacal uvazovat o nejaké termodece, co by mi zakryla minimalne nohy a pas. Nasel jsem nasledujici odkazy:
http://www.scootland.cz/zbozi/oj-deka-termoscud-a-1/
http://e-shop.adventure-biker.cz/index.php?l=cz&p=708_tucanourbano-termo-doplnky-a-obleceni/4146_termoscud-deka-pled-na-skutra/4148_termoscud-tucanourbano-termo-deka-pled-prehoz-na-skutra-r017

Máte někdo s těmito nebo jinými dekami zkusenost? Přivítám jakékoliv informace.

PS: co me treba dost zajima - rano pojedu, pekne schovany pod dekou, odpoledne ale bude "parak", co pak? jde to nejak pripnout ci prichytit nebo nejak slozit, aby to clovek nemusel mit pres sebe, ale zaroven to nemusel cele sundavat?
Mamka: "Ne, že se na tom někde zabiješ!!!" :)
koca

10+

Reputace: 0
Skútr / moto: Aprilia Leonardo 150
Tuning / úpravy: zatím žádné :-)

Re: termodeka Aprilia Leonardo

Příspěvekod wictor » 13 úno 2010, 14:15

Podívej se na tohle: http://e-shop.adventure-biker.cz/index. ... erzal-r093

Koupil jsem si je v listopadu a můžu je jen doporučit. Krásně hřejou a oblečený jsou max. do 1 minuty :wink:
wictor

Moderátor

Reputace: 43
Skútr / moto: HONDA SW-T 400

Příspěvekod koca » 13 úno 2010, 14:33

Ahoj, díky za příspěvek.

Chci se právě vyhnout kusu oblečení, kterej pak budu muset strkat do batohu nebo mi bude zabirat misto v kufrech! Deka je pridelana na skutru(jak jsem pochopil) takze odpada potreba ji porad sundavat a nekam uklizet. Navic bych pod ni vlezl v chladnych mesicich v kalhotech, v lete po ranu jen v sortkach.

typická situace z meho moto zivota:
LETO: ráno v 7 je 10-15 stupnu kdyz jedu do prace(v sortach mi mrznou kolena), odpoledne kdyz jedu z prace 25-30(v sortkach je luxusne)
POZDIM: ráno v 7 je 5-10 stupnu kdyz jedu do prace(v dzinach mi mrznou kolena), odpoledne kdyz jedu z prace 15-20(v dzinach je mi dobre)

Tohle by deka mohla vyresit, tedy aspon doufam. Proto predchozi prispevek s hlavni otazkou na konci.
koca

10+

Příspěvekod CSholka » 13 úno 2010, 14:43

Nechápu nikoho, kdo vleze na jakýkoliv stroj v šortkách.
CSholka

100+

Skútr / moto: Honda Zoomer, Rieju Tango 125

Příspěvekod wictor » 13 úno 2010, 14:46

Tak to ti poraděj kluci, který deku používaj ... třeba Gullwing. Co se týče těch "kalhot" výhodou je právě to, že se daj oblíct na jakýkoliv jiný ať už to sou jensy nebo šortky - nevýhodou je jak píšeš zabírání prostoru. Deka - co jsem koukal na nějaký fotky, tak si myslim, že pokud pojedeš ráno s dekou a odpo bez, tak jí budeš muset stejně sundat a tak jako ty "kalhoty" ti bude zabírat prostor, ale třeba se pletu. :wink:
wictor

Moderátor

Reputace: 43
Skútr / moto: HONDA SW-T 400

Příspěvekod petridas » 13 úno 2010, 14:49

mam tu od tukano urbano! teda jen pujcenou od zdenka i! tak je to super da se jet v kratasech i ted! co se tyka skladani nebo jeti kdyz je teplo tak da se to tak zmuchlat pod nohy !jinak neni to problem sundat!
APRILIA LEONARDO 150 a APRILIA ATLANTIK 500 a nakitovanej punta CAGIVA MITO 125. vice info na http://petridas.webnode.cz nova sluzba : odvezu cokoli kamkoli motku ,skrin nebo az 7 lidi piste volejte
petridas

1500+

Reputace: 1
Skútr / moto: punťa 125 , aprilia atlantic 500

Příspěvekod koca » 13 úno 2010, 15:39

CSholka píše:Nechápu nikoho, kdo vleze na jakýkoliv stroj v šortkách.

Dziny taky nejsou vyhra pokud mas tou svoji hloupu narazkou na mysli bezpecnost, to naprosto souhlasim. Ale na to abych v nasem krajskem meste prejel 10km z bodu A do bodu B se nebudu navlekat ve 30ti stupnich do motorkarskych kalhot. Navic kvuli tomu abych tohle nemusel jsem si poridil slabsi skutr, ktery me preveze po meste "bezpecne".
O tomhle moje téma ale není, takže pokud pro příště nebudeš mít poznámku k věci, raději nepřispívej, akorát znepřehledňuješ témata! Děkuji!

petridas píše:mam tu od tukano urbano! teda jen pujcenou od zdenka i! tak je to super da se jet v kratasech i ted! co se tyka skladani nebo jeti kdyz je teplo tak da se to tak zmuchlat pod nohy !jinak neni to problem sundat!

jj, to je skvele. Pokud by bylo v lete teplo, urcite bych ji sundal, ale pokud se povede ji i zmuchlat pod nohy, tak je to fajn.
Našel jsem docela pěkný článek na téma zimní oblečení, je tam i o techto dekach.
http://www.motorkari.cz/cestovani/vybaveni-cesty/zimni-vybava-skutr-13410.html?kid=9956
koca

10+

Příspěvekod CSholka » 13 úno 2010, 15:52

koca: Ty zřejmě budeš nějakej mladej kluk nebo na jeho úrovni. Co to je za jednání? O džínech jsem ale nemluvila jako že by byly bezpečné. Máš problém s porozuměním textu? Nevím, že má každý za to, že skútr je bezpečnější než motorka. Hádám, že ten tvůj stroj stovku dá, asi to nemáš v hlavě v pořádku. A nepřispívám mimo téma. Jedná se tu o oblečení na skútr.
CSholka

100+

Příspěvekod novaka » 13 úno 2010, 18:29

[quote="CSholka"][/quote] Co třeba cyklisté, v kraťasech a tričku, na hlavě skořápku a počád je někdo předjíždí. To také není úplně bezpečné.
novaka

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Burgman 200

Příspěvekod CSholka » 13 úno 2010, 18:36

novaka: A tím chceš teda říct, že je to při té daleko větší rychlosti na skútru v pořádku? Na kole nejezdím ani se o to nezajímám. Mluvím o motorkách.
CSholka

100+

Příspěvekod Kokeš » 13 úno 2010, 18:47

A byla jsi někdy třeba v Itálii ?
Kokeš

250+

Reputace: 8

Příspěvekod sedli » 13 úno 2010, 19:03

Když jezdím v létě na služebním scootu tak jezdím taky jen v tenkých jeansech a tričku...když mě něco srazí tak mi stejně lepší oblečení nepomůže...a kombinézu bych nenosil ani kdybych ji měl. Další důvod je to docela drahý a já musím kupovat jiný věci...jinak CS holka, nic proti ale příjde mi že se tady pomalu v každým přispěvku do někoho opíráš, nebo je to jen prostě tvůj styl? Sorry za to že jsem to napsal, ale určitě si to nebudeš tak brát protože já jsem určitě taky ještě malý děcko nebo puberťák podle tebe
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod CSholka » 13 úno 2010, 19:13

Neřekla jsem nic o kombinéze. Ani si nejsem vědoma, že bych se někdy tady do někoho opřela. Spíš mi přijde, že tu berete každý nesouhlas nebo jiný názor jako útok. Trocha tolerance, zamyšlení a schopnosti diskutovat na úrovni by neuškodila.
CSholka

100+

Příspěvekod crhy » 13 úno 2010, 20:52

Zdravý rozum mi říká, že by bylo dobré používat alespoň rifle, sám jsem měl crash, když mě to podklouzlo na říčním písku v křižovatce, bylo to v tak 15km rychlosti naštěstí jsem měl pod riflemi ještě tepláky, vše sedřeno na kůži, troško do krve a ještě štestí, že jsem tehdá měl ještě cyklorukavice, jinak bych asi byl v pracovní neschopnosti.
Takže asi tak,
Co se týká kraťasů, občas se přistihnu na krátkých popojížďkách že je mám na sobě :wink:
Ex: Majesty 400; X-max 250 ; PCX 150v3; Sixteen 125; Katana 50/70; 2x Babetta 210

Profil motorkáři: http://www.motorkari.cz/profil/?uid=253 ... ky&scr=300

Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest!
crhy

2500+

Reputace: 463
Skútr / moto: Honda SW-T400; Manet S.Maxi (1998)

Příspěvekod CSholka » 13 úno 2010, 21:03

crhy: o tom mluvím. Právě tady každý zmiňuje srážku. Ale jak ti podjede kolo, což je docela pravděpodobná situace, tak to může zachránit spoustu trápení. Já zatím ležela jen mimo cestu na písku, trávě, atd., ale párkrát už jsem měla blízko k asfaltu.
A s těmi kraťasami se přistihneš vědomě nebo nevědomě? :D
CSholka

100+

Další

Zpět na Doplňky a příslušenství

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek