Mám nolanku 103 přes rok, jezdil jsem tedy v parném létě kolem 35 st. v Itálii i v zimě tady. Jak píše tom, výhoda odklopení v horku je naprosto skvělá, když to beru jako kompromis mezi pohodlím a bezpečností při vyšších rychlostech. Samozřejmě je trochu hlunější než integrálka, ale kvůli tomu létu bych už neměnil.
Jezdil jsem taky v integrálce Laser, byla pravda trochu tišší, ale celkový komfort Nolan 103 je daleko vyšší. Výborně je odvětraná, sedí dobře na palici, nepotí se plexi a v zimě zase perfektně těsní, takže s kuklou klidně i do mrazu. Je v ní dost místa na instalaci interkomu, vnější krytkou zakryté vybrání na bluetooth interkom je určitě super, počítám s ním,ale počkám si na lepší cenu (pro 2 přilby je to zatím za cca. 13 tis. Kč)
Bacha při výběru: platí známé, že musíš koupit přilbu netlačící ale těsnou, vymačká se, teď bych bral klidně i o číslo menší
Závěr- hodnocení: (1-5 jako škola) funkčnost mechanická = ovladatelnost 1 rukou - 1, výbava= vnitřní sluneč. clona -1, odvětrání - 1, hlučnost - 2, váha -2