[quote=WeCo][quote=Hedo][quote=WeCo]Ja byl v Yamaze (v ZL) pro nové ceny a taky mi nebyli schopni cokoliv říct. Jen to, že 08 Majesty 400 bude pouze černá (dva druhy černé) a stříbrná. Modrá už nebude. Ceny neví a mám se zeptat za měsíc. Taky by se mi líbilo, kdyby se dělala Majesty 500 s motorem z T-maxe
o tom si můžu opravdu nechat jen zdát... Jo a doufám že Euro za 26,- se nějak projeví, jinak jsou to zloději![/quote]
No medzi Majesty a T-maxom je veľký rozdiel... Majesty má origo scooter rám a T-max je mototka s variátorom...
Hedo von DS[/quote]
Když je T-max motorka s variátorem, co je potom moje Gilera? Já myslím že v tom tak velký rozdíl není - oba stroje mají ocelový kolébkový rám. Ten rozdíl bych hledal mezi jednoválcem a dvouválcem - ta charakteristika motoru bude dost odlišná. Chtěl bych si to porovnat, ale tyto dva skůtry vedle sebe jsem na prodejně ještě neviděl
[/quote]
nehnevaj sa ale musím Ti oponovať...
...T-max má oceľový rám so samostatnou kyvnou vydlicou a centrálnym tlmičom... pod zadkom máš nádrž, potom variátor a v predu medzi nohami v ráme motor... zadné koleso je poháňané dvojitou reťazou v zapúzdrenej olejovej vani... a pravdaže výfuk má napevno...
... pri ostatných maxi scootoch tvorý kyvnú vydlicu motor s variátorom, ktorý je priamo napojený na zadné koleso... čiže motor máš pod zadkom a variátor pri zadnom kolese... a pravdaže aj výfuk sa hýbe tak ako pruží motor spolu s variátorom zavesený na tlmičoch...
...je to úplne iná konštrukcia, nie je to len v tom dvojvalci... T-max sa správa ako motorka, v zákrutách sa nevlní a môžeš s ním ísť doslova na koleno...
S týmto nechcem povedať, že je jediný a najlepší, najkrajší atď... len, že je iný a práve pre tú inakosť ho majú tak radi...
...Keď ju miluješ neni čo riešiť...