no...snazim se byt "nezny a ohleduplny"...ale to vazne nejde
krome toho...v anglickem manualu z netu jsem nasel doporuceni to drzet do 60ti, muj prodejce (oficialni dealer) tvrdi, ze ho mam jen zahrat a jezdit normalne...a v manualu v cetsine pro jistotu neni vubec nic...chjo...
tak jsem si z toho vseho udelal takovy mix...prvnich 200 jsem drzel vazne do tech 60 - 65 km/h, ted uz trosku pridavam, chvili jsem testnul i nekam k 80, ale hlavne mu davam rozjezdy, pridat, ubrat, dlouhe zahrivani pred vyjezdem...je tezke ovlivnit nejak extremne tocky u skutra...ale snazim se
dnes se bohuzel v tom zajizdeni nikam neposunu...jedu na chalupu...tam je to jeste stale spis na rolbu...
a k te pakarne...letos to cekam jeste jednou...uz dlouho premyslim o replice Hondy Monkey...puvodne jsem ji chtel koupit hned ted na jare...ale nejdriv se pokocham tim skutrikem...moje opicka nikam neujede
10.4. edit:tak mame za sebou prvnich 500 km, oficialne mame zajeto, prohlednuto v servisu (vymena oleju + prohlidka za necelych 1100 Kc)...a muzeme vyrazit na vylet
zatim spokojenost...spotreba okolo 3 l/100 km, zadnej problem...
11.4. edit:krasne pocasko, tak jsem vyrazil ve smeru od MB na Kokorin...cestovka je v pohode okolo 80 km/h a vic, uzil jsem si temer 100 km, jen to tlumeni/perovani mi prijde dost natvrdo...na tyhle silnicky tretiho radu a moji rychlost...ale na dobrem asfaltu je to zas moc prima...celkove je to skutrovani mnohme zajimavejsi nez motorka...clovek nemusi jet rychle, uziva si kazdy metr...je cas se kochat okolim...
22.4. edit:...a uz spolu mame asi 850 km, dnes jsem si dal prvni test v plnem tempu delsi cas...stovecku na tachu a do helmy mi uz dost foukalo...diky kratkemu stitu, brylim (a vybrani v polstrovani) muj prirozeny omezovac rychlosti...no...tech 80 km/h je podstatne prijemnejsich...
...a dokonce muj prvni opravdovy "fanousek"...na ulici...motorka sice pritahovala lidi vic, ale prijemne jsem si popovidal...no...s Monkeyem to bude jine, v pondeli mam domluvenou schuzku s p. Kastanem...guru techto krasavic...
...spotreba zustava stale okolo 3 l/100 km...
29.4. edit:...tak mame neco malo pod 1000 km...ale o tom dnes psat nechci...
ono to semi sice moc nepatri...ale stejne...tak jsem se v pondeli rano probudil, podival se na oblohu, vzpomenul na vetve, ktere okolo mi letaly na horach dne predem, vycistil helmu, vymeknul (ted jsem objevil...Nemci rikaji...weiche Eier ), sednul do sveho miniauta a vyrazil na Velke Mezirici, zvolil jsem cestu mimo dalnici...nuda az do Havlbrodu, pak jsem jel nekam na Polnou a dal...a litival toho, ze jsem nevzal skutrika...dorazil do VM, dojel na misto, tam na me koukali jak na blazna...byl jsem sice na Samote, ale na druhe strane mesta...nechal se navest bezchybnou navigatorkou pani Kastanovou a dojel do raje...temer dve hodiny jsem rodinu Kastanovic "prudil" dotazy a "chytrostmi" z me hlavy a vyrazil zpet...
Vysledek je nasledujici:
nabidka Jincheng Monkey 50, kit na 82 ccm, nove tlumice, tachometr, svetlo, prevodnik, retez, lak nadrze a blatnicku, KN filtr, karbec a par dalsich nutnych drobnosti...navic dobrej pocit z cloveka, ktereho jeho prace ocividne bavi...
A jako vzdy mam dotaz...cestou domu uz jsem si v aute nehulakal punkove odrhovacky od ZNC, ale pilne jsem premyslel a srotoval...jezdim na novem skutru, do prace a po meste je prima, ale pocit z motorky uplne nenahradi...miluju male veci, nemusim si nic dokazovat rychlou jizdou, zkusebka par metru v zime na Monkyne mi udelala asi nejvetsi radost za cely rok, jezdim o vikendech okolo komina do Ceskeho raje, na chalupu, nekdy na Dubou, Kokorin...tak do 150 km/den, cestovkou okolo 80 km/h...bude to TO PRAVE? Uz nechci vic hledat...nechci menit motorku za rok, dva...jenze mam v hlave gulas...
Hodte nekdo do placu svuj nazor...mate-li...