Honda PCX 125 - volná diskuze

Diskuze o čemkoli.

Re: Honda PCX

Příspěvekod Peregrinus » 14 úno 2012, 21:25

Peregrinus

50+

Reputace: 0
Skútr / moto: Bylo: Keeway Flash Je: Honda PCX
Tuning / úpravy: Kufr, tunnel bag a plexi Givi, hodinky, neoprenové návleky na řidítka, termodeka, vyhřívané hefty

Příspěvekod bouky » 16 úno 2012, 09:11

ja jsem 12V montoval... naklady na material do 100,- ... prace na par hodin kdyz to nechces odflaknout :)
bouky

100+

Reputace: 5

Příspěvekod sedli » 17 úno 2012, 20:50

Borci PCX je doma ! Ten pocit při převzetí klíčků když mi pan Bláha dal i Honda klíčenku, ta naleštěná kráska o které jsem tak dlouho snil a teď ji mám doma v obýváku a dívám se na ty její krásný ladný křivky....pocit jako při prvním kontaktu se slečnou :-)
Čekal jsem že to proti hexagonu bude maličký, ale širokej předek, podsvícení přístrojovky, pevnost a zpracování plastů mě úplně dostává, prostě druhý Vánoce.
Překvapil mě ten systém "imobilizér" - zamknutí spínací skřínky, ani jsem nevěděl o zablokování řídítek.Čekal jsem že se mi bude špatně sedět, protože jsem byl zvyklej na natažený nohy jako na chooperu, ale poloha chodidel naprosto ideální, těším se až budu hltat kilometry. Co mě taky překvapilo, byl zvuk motoru, který jsem u 4T vůbec nečekal.
Zkusím půjčit foťák s bleskem abych mohl nahrát fotku ;-)
EDIT : Tady pár fotek, ale pro majitele asi nic novýho :-D http://sedli01.rajce.idnes.cz/Honda_PCX
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod petrjares66 » 17 úno 2012, 21:24

chlapce preji ti z celeho srdce hodne stastnych kilometru :D a ky cervena? :(
petrjares66

50+

Příspěvekod sedli » 17 úno 2012, 22:09

8steve : Po otočení klíčku do polohy pro startování se automaticky rozsvítí, nejde to vypnout, ptal jsem se. Zároveň s tím svítí i zadní + osvětlení SPZ. Prostě EU a nový standarty.
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
sedli

1500+

Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod Oggiii » 17 úno 2012, 23:55

Zdarec pánové. Projel jsem zrychleně tohle téma a na jaře přemýšlím o koupi přibližovadla do práce. Po změně bydliště to teď mám cca 8-10 km do/z práce přes město nebo obchvatem kolem města zhruba stejně daleko. Trápit každý den naftového kombíka je mi proti srsti, nehledě na provozní náklady. Kolo je fajn, ale s NB taky žádná hitparáda... Četl jsem, že PCX není zrovna pro dlouhány, ikdyž si myslím, že dnes těch mých 193 cm (90 kg) není nic extra. :lol: Vzhledově je to pecka, výkon moc neřeším, na závodění jsou jiné stroje a provozní náklady budou asi utáhnutelné. Hlavně, že nebudu muset jezdit mastnou tyčí :lol: Určitě se na něj zajdu kouknout k dealerovi, ale chci počkat, až sleze sníh. Takže koupit/nekoupit???? Případně názory na Aprilii Sportcity One 125, která je za stejné peníze???
Oggiii

0+

Skútr / moto: bude
Tuning / úpravy: ---

Příspěvekod TUNER » 18 úno 2012, 12:34

Honda má vodní chlazení,start stop system se do města taky hodí a 2 koně navíc jsou taky k dobru. Spotřebu bude mít nejspíš taky nižší. Proto bych šel do Hondy. Ale důležitý je i posaz,nejspíš by jsi musel dát ten "hrb" pryč,jak už tady někdo dělal. Nejlépe si na obě někde zkusit sednout.
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

Příspěvekod kiko » 18 úno 2012, 13:15

Viete niekto ako dosiahol taky zvuk v tomto videu? http://www.youtube.com/watch?v=IPbVvGF-oh8

Vybral snad vlozku z vyfuku??
kiko

10+

Příspěvekod StuntJ » 18 úno 2012, 13:28

To: SEDLI Gratuluji k novému stroji, taky pamatuji na ten pocit, kdy na tachecu svítila 1 :mrgreen:

8steve píše:co to tomu na fotce svítí za světla? to jsou naprosto zbytečný mlhovky nebo DRL?

Jsou to obrysovky, co ti naskočí po zapnutí zapalování, přeci jen ti skútr nebude huntovat baterku hlavními světly, bez nastartovaného motoru. Po nastartování se automaticky rozsvítí hlavní světlomety.
A jedna menší zajímavost ze světa PCX, po vypnutí motoru hlavní světlomety svítí 3 minuty a pak se opět automaticky přepnou na parkovací a hlavní zhasnou
Prostě Japonci umí :idea: :mrgreen:
Život je jak bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš

PCX 125/2011 papá :
Obrázek

Obrázek
StuntJ

500+

Příspěvekod _Tom_ » 18 úno 2012, 19:53

vypnutí myslíš start-stop systémem nebo klíčkem zapalování?
Galerie fotek | Profil motorkáři.cz
nyní: Honda Vision 110 - najeto 7 000km | Honda NC750X - najeto 21 000km

dříve: Honda SH300 - najeto 41 000km | Honda PS125 - najeto 22 000km
_Tom_

Moderátor

Reputace: 98
Skútr / moto: Honda

Příspěvekod sedli » 18 úno 2012, 20:44

Mám čas tak sem louskal topic po stranu 106, už mi ale začínají vysazovat oči.:-)

- Řešil někdo závažíčka, který jsou na ofiko stránkách Hondy v butiku? http://www.honda-access.com/cz/cs/intro.jsp Skútr byl nastartovaný na stojanu jen u prodejce a řídítka lehce vibrovaly, ptal jsem se zda po zajetí a příp.seřízení ventilů přestane, ale hold je to 1-válec a toto je normální, za jízdy nevibrují. Myslíte, že by výměna za sériové plastové toto trošku eliminovala? Podle obrázku to je buď nerez, nebo hliník. Cena 400, takže se to dá.

- Měnil někdo žárovky v parkovačkách za LEDky? Jednak by byl lepší optický efekt+nižší odběr.

- Hodně lidí brzo po koupi skútr položilo, opravdu pneumatiky než se lehce ojezdí tak kloužou?

Mám bokem nějaký finance i na doplňky jako plexi a kufr s plotnou, ale prošel jsem všechny varianty a pravda je taková, že ani jedna varianta mi ke skútru nesedí, kufr se mi na PCX nelíbí vizuálně ani jeden, podle mě to úplně kazí vzhled, takže když už tak radši batoh. Plexi někomu vyhovuje základní, tak se uvidí až po vyjetí, jak na mě bude foukat.
Dál si koupím kryt výfuku, sice 1200 za kus plechu, ale mám to spíš jako leštěnku.
Kdyby měl někdo odkaz na stránky, kde jsou díly ( nemyslím plexi a kufr) - ale vizuální, tak sem s ním.
sedli

1500+

Příspěvekod wictor » 18 úno 2012, 20:54

wictor

Moderátor

Reputace: 43
Skútr / moto: HONDA SW-T 400

Příspěvekod Vosk » 18 úno 2012, 21:12

sedli:

Byt tebou tak na nejaky kus plechu na vyfuk kaslu!
Jak jsem ti na podzim nabizel muzu za tebou zajet a prohlidnes si meho.... Mam ho celkem v klidu.
Zitra udelam nejaky foto a hodim to sem at mas predstavu :)
PLexi si kup urcite.... zaklad je opruz a hodne na tebe fouka. Ja mam to nejvetsi a je fat ze pri 90km uz vybruje :(
Ale ne nejak moc. Zvykl jsem si na to rychle... hlavne na me nefouka coz je Luxus xD
Vosk

50+

Skútr / moto: Honda PCX

Příspěvekod Mr. X » 18 úno 2012, 21:13

_Tom_ píše:vypnutí myslíš start-stop systémem nebo klíčkem zapalování?

Asi start & stop systémem, klíčkem se vypínají samozřejmě hned. Ale je pravda, že tohohle jsem si nevšiml, protože žádnej semafor s 3min intervalem neznám a sám od sebe jsem to tímhle systémem nenechal tak dlouho zdechlý.

Řídítka mi taky vibrují, ale hlavně když je to studený. Pak už myslím ne a nebo ne tak znatelně. Závažíčka jsem neřešil.

Helmy co se vejdou pod sedlo PCX
Části servisního manuálu PCX
Hodinky na PCX
Plexi na PCX
Blastery (chrániče rukou) na PCX
Mr. X

100+

Skútr / moto: PCX125

Příspěvekod _Tom_ » 18 úno 2012, 21:17

ledky v parkovačkách jsem viděl na forech v IT nebo GB tuším, adresy nevím, pokud na to narazím hodím sem odkaz. Efekt ano, třeba modré, podle mě hnus, nebo bílé což už bude vypadat líp než žluté žárovky. Odběr bych neřešil

každá guma klouže, zkušenosti s jízdou máš na jiném skútru. při zajíždění si to osaháš, potom prvních pár zatáček opatrněji, potom bych to neřešil

kufr čistě praktická věc. záleží na tobě. mě se třeba s batohem na delší cestě moc dobře nejezdí. kufr je pohodlný, nechám tam helmu, bundu a do města jdu jako civilista. opticky to je individuální

http://pcxclubvietnam.com/
http://www.pcxclubthailand.com/forum/index.php
http://www.clubpcx.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=1
http://pcxclubfrance.xooit.fr/t93-ACCES ... -HONDA.htm

vibrace při studeném motoru budou větší. Vzpomínám jak bahnak mluvil u hondy PS o brutálním klepání po startu studeného motoru. závažíčka jsou spíš o vibracích za jízdy
Galerie fotek | Profil motorkáři.cz
nyní: Honda Vision 110 - najeto 7 000km | Honda NC750X - najeto 21 000km

dříve: Honda SH300 - najeto 41 000km | Honda PS125 - najeto 22 000km
_Tom_

Moderátor

Reputace: 98
Skútr / moto: Honda

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení