Jezdi opatrně! Žiješ jen jednou!

Diskuze o čemkoli.

Re: Jezdi opatrně! Žiješ jen jednou!

Příspěvekod angel2904 » 31 črc 2013, 11:19

Taky přeju brzký návrat do sedla :!: :wink:
Standa Mlejnek, t.: 604 787 309, mlejneks@atlas.cz
Živí mě toto: http://www.fitham.cz
Heslo: pořád se učím !
Ex: Piaggio X9 250, FJS600SW, Honda SH300i, Suzuki Burgman AN650 K9, NC750X, Vision 110(2014), NSSForza 300, CB125F, ...
angel2904

1500+

Reputace: 104
Skútr / moto: Honda NSC 110 Vision(2017)

Příspěvekod Mr. X » 31 črc 2013, 11:22

Díky. Vzhledem k tomu, že to prý asi půjde do správního se to asi protáhne.

Helmy co se vejdou pod sedlo PCX
Části servisního manuálu PCX
Hodinky na PCX
Plexi na PCX
Blastery (chrániče rukou) na PCX
Mr. X

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: PCX125

Příspěvekod Winterwolf » 31 črc 2013, 11:34

Mimochodem v čem si jel :?: a jaký je rozsah zranění :?:
Lukas
EX Huatian HT50QT-16 EX Yamaha VP300 Versity EX Honda SH 150 EX Yamaha Majesty 180

Honda SH300i
Obrázek
Winterwolf

Moderátor

Reputace: 197
Skútr / moto: Honda SH300i /Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Vyhrivane hefty, deka, a jeste par dalsich...

Příspěvekod Mr. X » 31 črc 2013, 11:38

Moto bunda zachranila rameno a bok, pak uz jsem mel jen kratasy a tenisky.
Naposledy upravil Mr. X dne 31 črc 2013, 20:34, celkově upraveno 2

Hodinky na PCX
Plexi na PCX
Mr. X

100+

Příspěvekod pan.smith » 31 črc 2013, 11:43

Včera jsem v Nuslích uslyšel ránu a praskání plastů, v ulici V horkách kluk se skútrem vyparkovával z řady, nevšiml si relativně rychle jedoucího auta a ten ho srazil tak, že měl skútr totálně zrušenej i sedlo se utrhlo a leželo o několik metrů mimo. Klukovi (byť měl kraťasy, nízký boty a rukavice) se toho naštěstí moc nestalo, jen měl naraženiny.

Jinak to místo na Basilejskym náměstí je průserový i normálně (když tam neni teď ta stavba), autobusy přejíždějící na štorc, tramvaje, do toho přechod a třicítka, kterou tam nikdo nedodržuje.
Aktuálně: Gilera Runner 200 ST
Dříve: Piaggio NRG MC2; Gilera Runner 50 SP

Obrázek
pan.smith

250+

Skútr / moto: Gilera Runner 200 ST (2011)

Příspěvekod angel2904 » 31 črc 2013, 12:21

no každopádně si mohl dopadnout i hůře :( http://www.motoinzerce.cz/motorky/honda ... x-125.html
Standa Mlejnek, t.: 604 787 309, mlejneks@atlas.cz
Živí mě toto: http://www.fitham.cz
Heslo: pořád se učím !
Ex: Piaggio X9 250, FJS600SW, Honda SH300i, Suzuki Burgman AN650 K9, NC750X, Vision 110(2014), NSSForza 300, CB125F, ...
angel2904

1500+

Reputace: 104
Skútr / moto: Honda NSC 110 Vision(2017)

Příspěvekod krizik1 » 31 črc 2013, 12:46

Vzhledem k relativně malé zejména zdravotní škodě, mě na tomhle všem nejvíc rozčiluje to, že ty lidi nejsou ochotný vzít na sebe tu zodpovědnost. To že někoho přehlédnu se prostě stát může a stává, ale když už se mi to stane tak se k tomu doprdele musím postavit jako chlap a ne se snažit to přehodit na toho poškozeného. Nejsem žádnej svatej vzor ctností, ale tohle bych prostě nemohl. Hodně štěstí s prstem a pevné nervy s tím srábkem.
http://krizik1.rajce.idnes.cz/ http://www.parabellum.cz/ Aprilia Atlantic 500,PGO Comet 50 2T,Kingway Varadero 79 4T
krizik1

Moderátor

Reputace: 827
Skútr / moto: Aprilia Scarabeo 200

Příspěvekod Cerdik » 31 črc 2013, 13:06

Pokud to ve spravnim padne na nej (jestli to bylo tak, jak popsal mrx), tak doufam ze mu napari aspon horni hranici flastru, za to ze kecal. Navic se mr.X zranil, takze pritezujici okolnost navic.
Preji brzke uzdraveni a rychle spravni rizeni (v tvuj prospech). Zazil jsem neco podobneho loni...

Mas havarijko?

P.S. muzes jezdit opatrne jak chces, ale stejne se najde nejakej blbec co nehodu zpusobi. Nekdy si rikam, jestli se te dvoukolky nezbavit, ikdyz ji mam tak rad.
Na druhou stranu, umrit muzes i v aute, nebo pesky na prechodu...
Naposledy upravil Cerdik dne 31 črc 2013, 13:17, celkově upraveno 1
Obrázek

PCX 150 (2012) Himalaya
Cerdik

100+

Příspěvekod tatík » 31 črc 2013, 13:12

dnes jsem nevěřil vlastním očím :shock: Když si tak jedu s Burákem to svoje kilčo po silnici od Prahy na Kolín,začne mě předjíždět slečna v dýmající Corse 1.7 D,celkem pomalu,protože ji to asi víc nejelo.Ve vyjetých kolejích ji to začlo všelijak kličkovat a poskakovat,tak zabrzdila na 60 než to uklidnila,tak jsem ji raději předjel.Zaujalo mě písmeno Z,co měla na tom Oplíku.No nic,jel jsem dál,vjíždím do Kolína,zvolním na předepsanou sedmdesátku a hle,známý již Oplík,plyn drcený podpatkem předjíždí všechno levým pruhem :roll: a když to nešlo,protisměrem přes dvojitou plnou, :roll: o padesátce na značce asi nikdy slečna neslyšela nejen pro hlasité "tuc,tuc,tuc" :roll: a do dáli svítící oranžovou neviděla 8) ,:evil: ,No přeju jí,ať tu její jízdu přežijou alespoň všichni ostatní.Mám pochopení,když má někdo na autě Z,jede přehnaně opatrně a na křižovatce mu to občas chcípne,od toho ta cedulka je,každý jsme nějak začínal.Ale toto,co předvedla žvýkající mladá dáma :?: :?: :roll:
bylo Jawa O5-10000 km,Jawa 20-3000 km,nová Babeta 210- 6100 km,Jawa 50 Mosquito 585-14700 km,nový Yuki Matrix 50- 6500 km,Suzuki Burgman 400 K4-35456 km,Honda SW-T 600 7000 km,nová Honda Forza 300
tatík

1000+

Reputace: 92
Skútr / moto: nová Honda CB500X model 2023
Tuning / úpravy: kufr SHAD,držák na mobil,zásuvka 12V,hlavní stojan a nástavečky pro rozšíření zrcátek

Příspěvekod Cerdik » 31 črc 2013, 13:26

Melo by se zavest neco, ceho se budou ridici opravdu obavat, nebo alespon vetsina z nich. Poradne pokuty a ne ty siditka v podobe bodoveho systemu, na to kazdej dlabe, bodu je dost ne?.

Udelat to jak za hranicema a inspirovat ridice pokutou 20tisic a vic idealne na tvrdo ihned na miste... Ten kdo jezdi normalne, by se toho bat nemusel.
Obrázek

PCX 150 (2012) Himalaya
Cerdik

100+

Příspěvekod pan.smith » 31 črc 2013, 15:10

Cerdik píše:Pokud to ve spravnim padne na nej (jestli to bylo tak, jak popsal mrx), tak doufam ze mu napari aspon horni hranici flastru, za to ze kecal. Navic se mr.X zranil, takze pritezujici okolnost navic.
Preji brzke uzdraveni a rychle spravni rizeni (v tvuj prospech). Zazil jsem neco podobneho loni...

Mas havarijko?

P.S. muzes jezdit opatrne jak chces, ale stejne se najde nejakej blbec co nehodu zpusobi. Nekdy si rikam, jestli se te dvoukolky nezbavit, ikdyz ji mam tak rad.
Na druhou stranu, umrit muzes i v aute, nebo pesky na prechodu...

Mr.X jel po hlavní, takže odpovědnost jde jednoznačně za řidičem auta. A pokud ne, tak už fakt nevim.

Mýho kámoše v autě na nábřeží zbourala ženská, která jela z vedlejší a i přesto, že on jel 80 km/h a ona se to snažila uhrát na to, že ho neviděla, tak byla viníkem ona.
Aktuálně: Gilera Runner 200 ST
Dříve: Piaggio NRG MC2; Gilera Runner 50 SP

Obrázek
pan.smith

250+

Skútr / moto: Gilera Runner 200 ST (2011)

Příspěvekod Mr. X » 31 črc 2013, 20:40

Havarijko mám, ale doufám, že nebude potřeba. Moto mám v garáži, až budu schopnej tam dojít, tak se půjdu podívat na škody. Odhad dle PČR je 15 000,-, podle mě to bude minimálně o 10 víc.

Omlouvám se za editace předchozích příspěvků, ale vzhledem k možnýmu správnímu řízení jsem je zkrátil o pár detailů.

Hodinky na PCX
Plexi na PCX
Mr. X

100+

Příspěvekod ravoj » 31 črc 2013, 23:19

8Steve : to co píše Cerdik není zas takovej špatnej názor abys ho hned označil za debilní a jeho za vola..

Omluva typu : jsme jen lidi je podle mě dost zcestná.. můžu omluvit dítě tím, že je to dítě a nemá rozlišovací schopnosti (co se týče rozpoznání nebezpečí, -zodpovědnost atd.) Ale u dospělého člověka, plně právně způsobilého nevím, proč bych měl omluvit projetí místa, kde je 30km/h šedesátkou nebo přehlédnutí zákazu zastavení..

když by byly pokuty ve větší výši, tak by si hodně lidí rozmyslelo jak se budou na silnicích chovat..

je fakt, že frajer v BMW x6 sice vypadá, že by ho desetitisícová pokuta nerozházela, ale většinou je to tak, že právě tihle lidí jsou dost skoupí na korunu, takže i na ně by to platilo..

A když nějakej mamlas bude sr*t na zákony častěji a dube furt platit vysoký pokuty, tak už mu pak nezbudou prachy na benzín a je zas o jednoho méně..

mám najeto přes 700 tisíc km, takže jsem hovad už potkal dost a ani jedno bych neomluvil stylem "Vždyť jsme jenom lidi"..
Buďto budu zodpovědnej, nebo jsou mi ostatní na háku a pak nemám právo jakkoliv vymáhat slušné chování..
ravoj

50+

Skútr / moto: Capirelli Maximus 50, Honda FES Pantheon 125

Příspěvekod medved.m » 01 srp 2013, 00:23

Neurážejte se. Každý může mít jiný názor. V tomto případě spíš se 8stevem nesouhlasím, ale to neznamená, že mu budu hned nadávat do debilů (kór když je taky Brňák :mrgreen:)
Pokuty by neměly být likvidační (podle koho to počítat?), ale citelnější nechť jsou a nedovolím si protestovat. A to píšu s vědomím, že i já občas chybuji a platím. V řadě států jsou proti nám vysloveně drakonické a myslím, že se tam jezdí lépe.

Jsem ale, steve, velmi proti tomu, aby se výše trestu počítala podle ceny vozidla, příjmu, majetku (kdo a jak by ho prokazoval?) apod. To bychom nebyli právním státem. Za stejný čin prostě musí následovat stejný trest a tečka.
Nebo by bylo v pořádku, aby lítaly po městě socky ve favoritech stopadesátkou (no dobrá, tolik to ani nejede) s vědomím, že mohou dostat maximálně stejnou pokutu jako topmanažer v maserati za 55 km/h? :roll:
(EDIT: terminologie a formátování)
Naposledy upravil medved.m dne 01 srp 2013, 10:23, celkově upraveno 1
 Shemík spase  Obrázek
medved.m

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: SHemík125i ABS 2013
Tuning / úpravy: snížené origo plexi, pár odrazek a LED obrysovky

Příspěvekod vláďa.bk » 01 srp 2013, 06:35

Možná se pletu,jezdím teprve 43 let,z toho přes 30 jako profesionál :D Chybu může udělat každý,jsme jenom lidi! V úterý jsem v Brně přišel o auto! Borec v BMW mi nedal přednost a napálil to do mne z boku na přední kolo a sloupek! Prý mne přehlédl proti slunci . Auto na odpis! Rok výroby sice 2006,ale najeto pouze 52 tis :( . Trestat by se měla agresivita a arogance,ne pouhé neumyslné selhání.Bohužel usvědčit hovado,které předjíždi přes plnou čáru před horizontem je horší jak někoho "obodovat" za nezapnuté pásy :wink: ! Bodový systém je dobry,jen bych více rozlišoval úmyslné a neúmyslné činy ,znám několik řidičů,kterým jsem vybodování ze srdce přál! Jezdili pod vlivem alkoholu,Max rychlost brali pouze jako doporučenou. Platit pokuty dle příjmu a ceny auta je blbost,to jen "chudí" by se chtěli mstít " bohatým" přitom bohatství je velice relativní pojem! Někdo si může našetřit na drahé auto, nebo motorku ale mimo něj nemít nic,a naopak majetný člověk nepotřebuje drahé auto,nebo má majetek uložen v cizině popř napsán na někoho jiného . U nás na silnicích chybí řidičům nejvíc tolerance a ohleduplnost!
PS body mám všechny :-)
vláďa.bk

50+

Skútr / moto: Sym Symphony SR 125
Tuning / úpravy: Nejkrásnější pohled na svět,prý býval z hřbetu koně........ :-)

PředchozíDalší

Zpět na Volná diskuze

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek