Mám na riadidlách držiak na mobil (čierny, z hornej strany priehľadná fólia, umožňujúca dotykové ovládanie). Zväčša jazdím po neznámych končinách, takže mi na mobile beží navigácia, zároveň je pripojený na nabíjačke. Problém je pri tomto silnom letnom slnku - v čase okolo poludnia mi tak rozpáli mobil, že je na dotyk horúci a najhoršie je, že mi potom blbne - myslí si, že sa ho dotýkam v hornej časti, kadečo sa stláča a tak... Nie je to tým puzdrom - robí to aj keď ho vytiahnem, až dokým nevychladne trochu. Keďže mám vysoké plexi, nad riadidlami nejako neprúdi vzduch, je skutočne dosť horúci.
Tak sa chcem spýtať, či to niekto riešil a vymyslel nejakú šikovnú vychytávku. Napadlo mi nejako z tvrdého bieleho papiera spraviť nejakú clonu, ktorou bude prikrytý celý mobi a keď budem chcieť vidieť obrazovku, ho nejako odklopím. Samozrejme, musí to byť jednoduché za jazdy. Biela bude asi vhodná, lebo odráža svetlo, a to difúzne, kdežto nejaký alobal by mi mohol v blbej chvíli rovno do očí. Ak to niekto má vyriešené a mohol by poslať fotku, bol by som rád