od tatík » 08 zář 2011, 06:26
já bydlím v paneláku,kde je sice klasických asi 12 schodu ke vchodu,ale byl postavený v roe 92,takže podle jakýchsi novějších předpisu má zároven i tzv bezbarierový vchod,pod hlavním vchodem.Slouží zejména maminkám s kočárky,kolařum a nám s dcerou pro skutry.Mimo běžných sklepních kojí,kam by se muj Matýsek nevešel je tam i tzv.kolárna,kde už ale léta nikdo nic nedával.Před asi třemi roky si tam udělali místní jakousi posilovnu,mají tam pár těch trápících stroju a rotoped,tak jsem se s nima domluvil a parkujeme tam skutry,je to zvláštní oddělená místnost a pokud vím,nikdo další od ní snad ani nemá klíče.Navzájem si nevadíme,nikdy se tam nic neztratilo,leckdy jsem Matýska ani nezamknul a když třeba přijedu po dešti,klidně tam nechávám i oschnout přilbu a motooblečení.Oni tam mají také dresy,rukavice,boxerky,všelijaký ty přípravky a hifi věž se spoustou CD a fakt nám to funguje už třetí rok v pohodě a ani nikdo jinej z baráku si zatím nestěžoval.Jedinou nevýhodu mám v tom,že tam jsou čtvery dveře klasických rozměru a dvoje jsou v podstatě za roh,což mě limituje při výběru skutra.Plánuji koupit větší obsah,ale budu muset při výběru počítat s tím,by se mi to tam vešlo,čili muj vysněný Burgman 400 to asi nebude.Je tedy pravda,že já i holka máme na oplátku trochu víc ohleduplnosti.kvuli zápachu benzínu jsem koupil čtyřtakty,aby nebyl cítit tolik výfuk.Skutry vytlačíme bez motoru až za barák,nikdy to nestartuju hned pod oknama.A když přijedu,taky motor vypnu ještě nahoře na kopečku a dolu doplachtím,Doufám,že nám to takhle vydrží co nejdýl.Mám možnost sice parkovat v práci celoročně,dokonce v teple,ale pak už by ztrácel skutr na praktičnosti,když by nebyl po ruce.
bylo Jawa O5-10000 km,Jawa 20-3000 km,nová Babeta 210- 6100 km,Jawa 50 Mosquito 585-14700 km,nový Yuki Matrix 50- 6500 km,Suzuki Burgman 400 K4-35456 km,Honda SW-T 600 7000 km,nová Honda Forza 300